Efter närmre 30 år i ett yrkesliv där jag befunnit mig i exponerade situationer som bl a resande säljare, föreläsare och inredare tröttnade jag på att behöva köpa skjortor tre storlekar (!) större än jag vanligtvis har.

Då bestämde jag mig för att göra något åt saken.

Camilla Slinga

Grundare av beyondfit ab

Det finns för få storleksserier för kvinnor trots att vi ser så olika ut. Det vill vi ändra på.

Beyond Fit är i en tight och engagerad organisation och vårt täta samarbete med fabriker i Europa gör att vi kan anpassa produktionen efter våra kunders behov.

Det finns för få storleksserier för kvinnor trots att vi ser så olika ut. Det vill vi ändra på.

Våra mönster ger möjlighet att både kompensera och acceptera att vi ser olika ut och ger oss möjlighet att kunna klä oss på ett sätt som får oss att känna oss trygga i olika situationer.

De mönster som finns till kvinnor idag skapades på 50- och 60-talet då våra kroppar såg annorlunda ut och vi hade andra levnadsvanor. Nu är det nya tider, kvinnor har för länge sedan klivit ut i rampljuset och de ska även kunna ha friheten att välja kläder som är anpassade efter deras kroppar och situationer.

Professionalitet Trygghet Respekt Kunskap

Våra kläder ger möjlighet att acceptera att vi ser olika ut och känna oss bekväma och trygga i det. Kvinnor rör sig alltmer i det offentliga rummet och jobbar i socialt exponerade situationer. En skjorta med knappar framtill signalerar respekt, trygghet, kunskap och professionalitet. Detta faller om man kan se rakt in mellan knapparna och blottar bysten så fort man sträcker på dig. En man skulle t ex inte ställa sig på en scen och föreläsa med gylfen nere.

Kvinnor har för länge sedan klivit ut och tagit plats i rampljuset och där ska de även kunna ha friheten att välja kläder de känner sig trygga och bekväma i och som är anpassade efter deras kroppar.