BeyondFit - blusar för en tryggare tillvaro

BeyondFit - Blusar för en tryggare tillvaro som inte glipar mellan knapparna vid bysten. Blusar för kvinnors kroppar.

Jag har under många år använt skjorta i jobbet. Det har däremot varit helt omöjligt att hitta skjortor som sitter snyggt. Jag var tvungen att välja två storlekar större om det inte skulle glipa mellan knapparna vid bysten men då blev de istället stora som tält på resten av kroppen.

Då bestämde jag mig för att göra något åt saken och startade BeyondFit 2021.

Camilla Slinga

Grundare av beyondfit ab

BeyondFit, blusar för trygghet

Det finns alldeles för få storlekar för kvinnor trots att vi ser så olika ut. Det vill vi ändra på!
BeyondFit tillverkar prästskjortor för kvinnor och blusar för en tryggare tillvaro.

Blusar från BeyondFit ger möjlighet att sträcka på sig. Dessutom både kompensera och acceptera blusarna att vi ser olika ut. Vi pratar ofta om acceptans och inkludering, trots det designas de flesta kläder fortfarande efter mått från 50- och 60-talet. Nu är det nya tider, kvinnor förtjänar kläder som får dem att känna sig trygga och snygga.
Inte minst ska kvinnor ha friheten att välja blus eller skjorta under kavajen
om de VILL, inte bara om de KAN

Vad är hållbarhet för BeyondFit?

Vi producerar i Europa av miljöcertifierade material men vi anser att hållbarhet handlar om så mycket mer. Hållbarhet är enligt oss att kläderna används och inte hänger kvar i garderoben. Kort sagt, kläderna ska passa våra kroppar och därmed få oss att känna oss trygga. Den känslan tror vi leder till att vi verkligen använder kläderna. De kläder som tillverkas i onödan är enligt oss inte hållbara.

Det är också viktigt att kläderna är lätta att kombinera med varandra. Passande nog kallar vi våra skjortor “Proud”. Businessblusen ProudClassic finns i dagsläget i 20 storlekar och tre traditionella färger, vit, svart och ljusblå. Till präster lagerhåller vi i dagsläget ProudPriest i svart strykfri poplin och ljusblå 100% linne. Diakonskjortorna till kvinnor heter ProudDeacon och de finns på lager i grönt, 100% linne. 

Vi har även stor efterfrågan från kunderna att kunna handla våra kläder i modebutikerna. Våra modeblusar kallar vi ProudFashion. Våra modeblusar kommer i små kollektioner, limited edition, och är tillverkade av överproducerade premiumtyger som annars skulle eldas upp.

ProudFashion kommer att finnas i utvalda butiker runt om i Sverige.

Att kunna välja rätt storlek

Du ska kunna välja den storlek du faktiskt har och inte en som är flera storlekar större för att bysten ska
få plats. Se måttlista under respektive produkt i vår butik.
Kvinnor har för länge sedan tagit plats i rampljuset och där ska de även kunna ha friheten att välja
kläder de känner sig trygga och bekväma i. Kläderna ska anpassas efter kroppen och inte tvärt om. En skjorta
med knappar framtill signalerar respekt, trygghet, kunskap och professionalitet. Det faller platt om man kan se
rakt in mellan knapparna vid bysten så fort hon sträcker på sig. En man skulle aldrig ställa sig på en scen och föreläsa med gylfen nere.

BeyondFit har design, mönsterkonstruktion och lager i Halmstad och tillverkningen sker för närvarande i Litauen.

Professionalitet Trygghet Respekt Kunskap

Vi är en tight och engagerad organisation som brinner för att kvinnor ska känna dig trygg och snygg i sina kläder.

Det är viktigt för oss att ha smidiga och korta vägar längs hela produktionskedjan. Vi har därför samlat allt i Europa. Design, mönsterkonstruktion och lager finns i Halmstad och tillverkningen sker för närvarande i Litauen.

OEKO-TEX® STANDARD 100

En OEKO-TEX® STANDARD 100 certifiering innebär att produkten uppfyller höga humanekologiska krav, d.v.s. inte innehåller kemikalier i halter som är hälsoskadliga. 

Återvunnen PET

Vet ni att det är så populärt med “återvunnen PET” att det tillverkas PET-flaskor som aldrig fylls med någonting utan mals direkt ner och omvandlas till tyg som benämns “återvunnen PET”. Detta vill vi inte stå bakom. I vissa kläder är det en fördel med stretch och då kan det vara nödvändigt att blanda i plast. Vi ska dock inte gömma oss bakom “green washing” för att försköna, det vill vi ta avstånd ifrån.